torstai 30. elokuuta 2012

Tofukokkeli




Tämän ruoan nimi ei ole kovin houkutteleva, eikä varmastikaan monen vegaanin mieleen. Omasta mielestäni se on kuitenkin hauska ja todella kuvaava, enkä oikeastaan jaksanut keksiä parempaakaan. Tämä resepti sopii hyvin esimerkiksi aloittelevalle vegaanille. Muistan vielä, kun itse tutustuin alkuun vegaaniseen ruokavalioon. Silloin tärkeintä oli aina korvaaminen. Korvasin jatkuvasti maitotuotteita soijamaitotuotteilla, jatkoin lihan korvaamista soijatuotteilla, pavuilla ja linsseillä sekä kananmunan ymmärsin korvata usein tofulla.  Nykyään en näe enää tarpeelliseksi korvata mitään tuotetta. On vain ruoka ja sen sisältämät ainesosat, joita syön ja on ruokaa, jota en yksinkertaisesti syö. Kuitenkin eläinperäisten tuotteiden nimikkeet ovat seuranneet perässäni vegaaniseen maailmaan ja niistä on kovin vaikeaa hankkiutua eroon. Puhun usein kasvijuustoista, kasvimaidoista, kasvispihveistä ja soijanakeista. Tällä kertaa puhun tofukokkelista (tai oikeastaan kerron sellaiselle ohjeen) enkä näe siinä minkäänlaista ristiriitaa, vaikka taas olen korvaamassa kananmunia tofulla. Ehkäpä veganismi tulee aina olemaan sitä korvaamista, tietoista ja tiedostamatonta

Mikäli tutkijoihin on luottamista, voipi olla, että 2050-luvulla syntyneet eivät enää tiedäkään, että alunperin pihvit olivat peräisin eläimistä eivätkä kasviksista: http://www.hs.fi/ulkomaat/Tutkijat+Vesipula+voi+pakottaa+ihmiskunnan+kasvisruokavaliolle+/a1305595661817




Tofukokkeli sopii mainioksi krapula-aamupalaksi. En myönnä, että itselläni olisi sellaista ollut, kun tätä söin, mutta hyvin maistui ja jano oli myös hirmuinen:

- 1 pkt pehmeää silken tofua

- puolikas punasipuli

- merisuolaa ja mustapippuria

- puolikas maustekurkku

- tuoretta persiljaa

Kuullota sipuli silputtuna öljyssä. Lisää pannulle tofu ja paista miedolla lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää mausteet. Pilko vielä lautaselle maustekurkkua ja silppua annoksen päälle tuoretta persiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti