perjantai 5. joulukuuta 2014

LIMELLÄ JA KOOKOKSELLA MAUSTETUT KESÄKURPITSAMUFFINIT



Lime ja kookos ovat erottamaton makupari, johon turvaudun usein leivonnassa. Limetin sitruksinen raikkaus sopii täydellisesti kookoksen täyteläiseen ja kermaiseen makuun. 

Muffineissa lime ja kookos on helppo yhdistää, kun perustaikinaan lisätään kookoshiutaleita ja luomulimetin raastettua kuorta. Limetin hapan mehu tehostaa sopivasti taikinan kohoamista, joten muffineista tulee taatusti kuohkeita. 

Näissä muffineissa on lisäksi salainen ainesosa: kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa mehevöittää taikinaa ja tekee siitä huomaamatta aavistuksen vihreämpää.

LIME-KOOKOSMUFFINIT:

- 4 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa

- 1 limen mehu ja kuori raastettuna

- 1 1/2 dl intiaanisokeria

- 1 dl kookoshiutaleita

- 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

- 3 dl grahamjauhoja

- 1 tl ruokasoodaa

- 1/2 tl leivinjauhetta

Sekoita keskenään kesäkurpitsaraaste, raastettu limetin kuori ja mehu, sokeri, kookoshiutaleet ja vesihauteessa sulatettu kookosöljy. Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa ja yhdistä seokset sen jälkeen ripeästi taikinaksi. Kaavi taikina muffinivuokiin ja kypsennä 175-asteisessa uunissa n. 25-30 minuutin ajan, kunnes muffinit ovat kypsiä. Voit testata kypsyyttä tikulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti