sunnuntai 24. elokuuta 2014

KAHVI-BANAANIJÄTSKI


En tosiaankaan ymmärrä, miksi en ole tehnyt tätä jädeä aiemmin. Meidän huushollissa kahvin kulutus on aika lailla minimissä ja harmikseni osaan keittää kahvia kerralla vain suuria määriä. Niinpä sitä jää aina yli ja kovasti tympäisee kaataa laadukasta kahvia viemäriin. Viimeksi kahvilassa juodessani jääkahvia tajusin, että voisin kotonakin muutta ylijäämäkahvin kahvijääpaloiksi ja loihtia niistä myöhemmin kylmiä juomia. Nyt kävi kuitenkin niin, että jääpaloista loihtui kylmääkin kylmempää jätskiä.

KAHVI-BANAANIJÄDE (1:LLE):

- 2 pakastettua banaania

- 5 kahvijääpalaa

- 1 rkl kaakaonibsejä

- 1/2 dl kasvimaitoa

(- ripaus vaniljaa)

Kumoa ainekset tehokkaan blenderin kannuun tai monitoimikoneeseen ja surruta tasaiseksi jätskimassaksi. Siirrä massa noin viideksi minuutiksi pakastimeen jähmettymään ja tarjoile sitten samantien!

5 kommenttia:

  1. Ihanan kokoinen annos! Mä en varmaan ikinä kyllästy noihin banaanijäätelöihin, parhaita ikinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, banaanijätskiä vois syödä ties kuinka monen edestä :D

      Poista
  2. Kuulostaa hyvälle, Elma - tässäpä herkku perjantaiksi :)

    VastaaPoista
  3. Hyvä idea, kahvijätski on ollut jo pitkään työnalla. Ehkä banaanilla saisi kahvin karvauden hukutettua. Se nimittäin tuntuu korostuvan, mitä kylmempää kahvi on.

    VastaaPoista
  4. Totta, niinhän se tekee!! Ja voi käyttää oikein kunnon vahvaa sumppia, ettei tule mausta ihan vetistä :)

    VastaaPoista