sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Ruis-puolukkapuuro


Viikonloppuisin on yleensä paremmin aikaa haudutella herkullisia aamiaispuuroja. Täksi sunnuntaiksi varasinkin lapsuudesta tutun ruis-puolukkapuuron valmistamisen. Samanlaista puuroa mummuni keitteli jo kun olin pieni. Totuuden nimissä, jostain kumman syystä mummu on kyllä aina saanut kaikki ruoat maistumaan paremmalta kuin itsetestaamani verrokit. Herkkua tämäkin puuro kuitenkin oli, vaikken aivan samoihin sfääreihin päässytkään, kuin mummun ruokapöydässä. 

 Ruis-puolukkapuuro (2:lle):

- 5 dl vettä

- 2 dl puolukoita (itse käytin puolukkasurvosta)

- 1 dl intiaanisokeria

- ripaus ruususuolaa

- 1 1/2 dl luomuruisjauhoja


Mittaa kattilaan vesi, puolukat, sokeri ja suola. Kiehauta seos ja vatkaa joukkoon ruisjauhot. Hauduta kannen alle mahdollisimman pienellä lämmöllä 45 minuuttia. Tarjoile puolukkasurvoksen ja kasvimaidon kera.



6 kommenttia:

  1. Nostalgiaruokaa! :) Tätä äiti keitteli aina kun oltiin sisarusten kanssa pieniä. Enpä ole tainnut vuosikausiin ruispuolukkapuuroa sitten syödäkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tämä tosiaan on.. Varrohan vaan, seuraavaksi rupean varmaan leipomaan mokkapaloja ;--D

      Poista
  2. Herkun näköistä! Puurojen keittämisessä tulee toistoilla sellanen oma tatsi ja siten sustakin tulee mummin veroinen ;) Hyvää varmasti tuokin oli. Mustaherukasta tulee muuten myös ihan älyttömän hyvä ruispuuro, suosittelen kokeilemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypi koittaa myös mustaherukalla - se onkin yksi lempparimarjoistani! Sanovat muuten suolan määrän vaikuttavan eniten puuron onnistumiseen, eli ehkä pitäisi ruveta sitä säätelemään ja hakemaan sitä oikeaa tatsia... Onneksi ostin kahden kilon pussin ruisjauhoja, niin eivätpähän ainakaan ihan heti pääse loppumaan kesken ;)

      Poista
  3. Tuttua minunkin lapsuudestani! Mummojen tekemät ruuat ovat yleensä reilummin sokeroituja, suolattuja ja rasvattuja. Niistä taitaa syntyä se meidän muistelemamme herkullinen maku ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvinkin mahdollista, hyvinkin mahdollista :---P

      Poista