maanantai 12. marraskuuta 2012

Porkkana-appelsiinitäytekakku

  
En sitten ryhtynytkään valmistamaan punajuuri-suklaakakkua isälleni. Sen sijaan juureksen virkaa toimitti porkkana. Porkkanat sain helposti piilotettua kakkutaikinaan siten, että kakku voitiin esitellä isälleni pelkkänä appelsiinikakkuna. (Aina välillä on hyvä olla kertomatta totuutta.) Jos siis epäilet porkkanakakun aiheuttavan ennakkoluuloja, voit jättää 'porkkanan' aivan hyvin mainitsematta.

Kakun valmistus ei muuten sujunut täysin ongelmitta. Harmi, etten ymmärtänyt ottaa kuvaa keittiön lattialle räjähtäneestä soijakermapurkista. Voin kertoa, että koirillakin oli kissan päivät, kun pääsivät tekemään oman osuutensa siivoustalkoissa. Sain pelastettua kermasta vain pienen määrän, jonka vatkasin vielä kakun täytteeksi.

Pohja:

- 5 dl jauhoja

- 3 tl leivinjauhetta

- 1,5 dl sokeria

- 1 rkl kanelia

- 4 dl porkkanaraastetta

- 2 dl kasvimaitoa

- 300 g pehmeää tofua

- 1 dl öljyä

Täyte:

- appelsiinimarmeladia

- 1/2 - 1 dl Alpro Airy & Creamy -soijakermaa

- tilkka sitruunanmehua

Kuorrute:

- 1 pkt Tofutti maustamatonta tofutuorejuustoa

- 1 dl tomusokeria

- 2-4 rkl appelsiinimehua TAI tilkka appelsiiniaromia

Lisäksi:

- n. 1/2 dl appelsiinimehua

- mantelilastuja

Valmista pohja sekoittamalla ensiksi kuivat aineet yhteen. Soseuta pehmeä tofu kasvimaidon kanssa esim. tehosekoittimella tai sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kuivien aineitten joukkoon yhdessä porkkanaraasteen ja öljyn kanssa. Vuoraa halkaisijaltaan yli 20 sentin irtopohjavuoka leivinpaperilla. Käytin itse sydämenmuotoista vuokaa, joten tilavuutta on aika vaikea arvioida. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasolla 175 asteessa 1 h 15-30 min. Kokeile kypsyys tikulla!

Anna valmiin kakkupohjan jäähtyä tarpeeksi ja irroita sen jälkeen vuoasta. Halkaise kakku kahteen osaan ja kostuta puolikkaat appelsiinimehulla. Lisää täytteeksi kakunpuolikkaitten väliin kerros appelsiinimarmeladia ja vatkattua soijakermaa. Saat soijakerman vaahtoutumaan nopeammin, kun lisäät joukkoon muutaman pisaran sitruunanmehua.




Valmista kuorrute vatkaamalla ainekset sähkövatkaimella sileiksi. Levitä kuorrutetta ensin kakun päälle ja lisää jäljelle jäävä kuorrute kakun reunoille. Koristele (paahdetuilla) mantelilastuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti