lauantai 6. elokuuta 2016

MUNAKOISOPIZZAT


En ole aina ollut suuri munakoisofani, mutta viimeisen vuoden sisällä olen oppinut valmistamaan munakoisosta niin maukasta purtavaa, että olen alkanut jopa nauttia siitä paikoitellen. Erityisen hyvin munakoisot ovat maistuneet pizzan muodossa.

Munakoisopizzoissa munakoisoviipaleet toimivat pizzapohjina, jotka kypsennetään nopeasti uunissa ja täytetään yksinkertaisilla mutta maukkailla aineksilla. Munakoisopizzat ovat juuri niin helppoja ja nopeita valmistaa, kuin on annettu olettaa. Viipaleita ei välttämättä tarvitse itkettää ennen kypsennystä. Ainakaan itse en huomannut pizzoissa tippaakaan munakoisolle tyypillistä kitkerää makua. 
 

MUNAKOISOPIZZAT (2:lle):

 1 iso munakoiso

oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

Täytteeksi:

oliiviöljyä 

kirsikkatomaatteja

vihreitä oliiveja

aurinkokuivattuja tomaatteja

kasviperäistä pizzajuustoa  tai oluthiivahiutaleita

auringonkukansiemeniä

oreganoa

tuoretta rucolaa

Viipaloi munakoiso pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele viipaleet oliiviöljyllä ja mausta miedosti suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä viipaleita 200-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan.

Esivalmistele täytteet halkaisemalla tomaatit valmiiksi lohkoiksi sekä pilkkomalla oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit valmiiksi. Voitele esikypsytetyt munakoisoviipaleet vielä uudelleen kevyesti öljyllä. Asettele sitten täytteet tasaisesti munakoisopohjille. Raasta pizzajuustoa tai ripottele pizzojen päälle oluthiivahiutaleita auringonkukansiementen lisäksi. Kypsennä täytettyjä pizzoja vielä noin viiden minuutin ajan. Lisää oregano ja tuoreet rucolan lehdet valmiitten pizzojen päälle. Syö heti!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti