torstai 14. heinäkuuta 2016

BATAATTITOASTIT SIENILLÄ JA MUSTIKOILLA


Paahtoleivästä väsätyt sienitoastit olivat aikanaan yksi loppukesän herkkuhetkistäni. Niitä on tullut joka vuosi vähintään kerran kesässä väsäiltyä. Viime vuosina tosin kauraleipää hyödyntäen. Nyt älysin viimein päivittää tuon reseptin astetta ajankohtaisemmaksi. Päätin testata älynopeita bataattitoasteja, joita on jo ruokamaailman somehitiksikin ehditty tituleerata. Bataattitoastit valmistuvat leivänpaahtimessa ja toimivat koko komeuden "leipänä". Loput aineksista ovat lähes samoina säilyneet alkuperäiseen reseptiin verrattuna. 


BATAATTITOASTIT SIENILLÄ JA MUSTIKOILLA (2:lle)

1 bataatti

(öljyä)

 avokado

pari kourallista tuoreita kantarelleja

oliiviöljyä (paistamiseen)

puolikas sipuli

kourallinen mustikoita

suolaa ja mustapippuria

kourallinen auringonkukansiemeniä

Viipaloi bataatti ja varaa kaksi bataattiviipaletta ruokailijaa kohti. Paahda viipaleet leivänpaahtimessa täydellä teholla kypsiksi. Kypsennys vaatii noin 2-3 lämmityskertaa. Voit myös paahtaa bataatit 200-asteisessa uunissa. Voitele silloin bataatit oliiviöljyllä ennen kypsennystä. 

Kypsennä sienet paistamalla niitä ensin kuivalla pannulla, kunnes ylimääräinen neste on irronnut. Lisää pannulle tilkka öljyä  ja silputtua sipulia. Kuullota sieniä ja sipulia pari minuuttia öljyssä.

Lisää toastien täytteet aloittamalla avokadosta. Muussaa ensin kypsä avokado toastien päälle ja lisää sitten pannulla paistetut sienet. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele annos tuoreilla mustikoilla ja paahdetuilla auringonkukansiemenillä.


Leena Parkkisen uutuusromaani Säädyllinen ainesosa (Teos 2016) sopii jälkiruoaksi tälle aterialle. Arvostelun teoksesta löydät kirjablogini puolelta: https://sanoissa.wordpress.com/2016/08/06/leena-parkkinen-saadyllinen-ainesosa/  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti