maanantai 4. heinäkuuta 2016

2 X RAIKAS HEDELMÄJÄDE


Josko aurinko pian alkaisi hemmotella valtoimenaan? Heinäkuun helteisiin on hyvä varautua säilömällä pakastimeen valmiiksi paloiteltuja hedelmiä. Niistä surauttaa nopsaan raikastavan ja viilentävän jäätelöannoksen. Maidoton jäätelö eli nice cream on nousemassa omanlaisekseen ilmiöksi. Tästä kielii esimerkiksi Virpi Mikkosen ja Tuulia Talvion yhdessä laatima Hyvän olon jäätelökirja. Itse en ole kyseiseen opukseen ehtinyt vielä tutustua, mutta toivottavasti saan kirjan jostain käsiini vielä tänä kesänä. Maidottomien jäätelöiden toteuttaminen omin neuvoin ei ole mitään rakettitiedettä, jos ainekset pidetään yksinkertaisina. Raikkaan hedelmäjäden valmistamiseen riittää pakastin ja tehokas blenderi 
tai vastaava keittiövempain.
 

RAIKAS MANGOJÄDE

1 tuore mango

2 banaania

tilkka kasvimaitoa

Pakasta mango ja banaanit kuutioituina ja mielellään yön yli. Anna hedelmäpalojen tarvittaessa sulaa hetki ennen soseutusta ja lisää tilkka maitoa blenderin pohjalle, jos terä meinaa jumittua. Soseuta kuutiot blenderissä tasaiseksi jäätelöksi tampperia hyväksikäyttäen. 
 
RAIKAS ANANASJÄDE

puolikas tuore ananas

2 banaania

tilkka kasvimaitoa

koristeluun: kookoslastuja

Ananasjäde valmistuu samalla ohjeella kuin mangojädekin. Lisää jätskin päälle koristeeksi kookoslastuja (tai -hiutaleita).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti