maanantai 26. marraskuuta 2012

Jogurttijäätelö


Sain vihdoin korjattua jäätelökoneeni (ilmastointiteipillä). Hajotin koneen muovisen kannen vähän aikaa sitten niin, että kone muuttui hetkeksi täysin käyttökelvottomaksi. Juhlistin koneen palautumista käyttökuntoon jo viime viikolla Maijan makia -blogin appelsiinikookosjäätelöllä, mutta nyt vasta tartuin omaan reseptiini ja valmistin Frozen Yogurt -tyyppistä jogurttijäätelöä:

- 1 tlk (500g) maustamatonta soijajogurttia (kaurajogurttikin varmasti käy)

- 1 banaani

- kourallinen liotettuja manteleita

- 1 rkl lucumaa

- 1 rkl raakakaakaojauhetta

- 1 rkl macaa

(- lisämakeutukseksi 1 rkl intiaanisokeria, aavistus steviaa tai muuta mieleistäsi makeuttajaa)

Sekoita kaikki ainekset ensiksi sekaisin tehosekoittimessa. Kaada seos jäätelökoneeseen ja anna jäähtyä. Jos valmistat jäätelön pakastimessa, muista sekoitella n. 15 minuutin välein. Jäätelö on valmista parissa tunnissa

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hei, hyvä kun kysyit! Tarkoitan ohjeessa maca-jauhetta, jota valmistetaan perulaisesta maca-kasvin juuresta. Maca on yksi niistä paljonpuhutuista superfoodeista ja vieläpä nimensäveroinen sellainen. Macan terveysvaikutuksista en ryhdy tässä puhumaan, ne kannattaa vilkaista vaikkapa tuolta: http://www.superfoodit.com/maca.html.
      Macaa myydään siis jauheena ja sitä käytetään sellaisenaan ravinne/makulisänä vaikkapa smoothien tai kahvin seassa.
      Macan maku jakaa mielipiteitä, toiset tykkäävät, toiset yksinkertaisesti eivät. Itse olen ensimaistatuksesta lähtien ollut ihastunut macan paahteiseen makuun.
      Jos kiinnostuit, macaa on saatavilla luontaistuotekaupoista. Jos taas haluat valmistaa jogurttijäätelösi ilman macaa, sekin onnistuu mainiosti!

      Poista