keskiviikko 28. lokakuuta 2015

TOFUKAKKUSET VERSOPEDILLÄ



Muistaako joku vielä hillittömän söpöjen linssikakkusten reseptin? Tällä kertaa muffinivuokani saivat tofusta valmistetun suolaisen täytteen, jota olen aiemmin käyttänyt tofupihvien valmistuksessa. Muffinivuokien käyttö on osoittautunut pihvien valmistusta helpommaksi tavaksi käsitellä tofupohjaista taikinaa, joka herkästi vaatii jotain sidosainetta pysyäkseen kasassa. Muffinivuoassa taikina pysyy hyvin koossa ja kakkusia riittää sitomaan pelkkä kikhernejauho, jolloin kakkuset jäävät tofumaisen kuohkeiksi ja mukavan pehmeiksi.
 

Osallistun tällä reseptillä Jalotofun ja Silmusalaatin järkkäämään blogihaasteeseen, jossa etsitään uutta herkullista reseptiä Jalotofun tofuista ja Silmusalaatin salaateista valmistettuna. Niinpä tofukakkusten kanssa tarjottavaksi valitsin Letkeän Lempeää Silmusalaattia, joka sisältää apilan, sinimailasen ja parsakaalin versoja. Letkeän Lempeä on mielestäni paras valinta tofukakkusten parivaljakoksi, sillä sen mieto maku jättää hyvin tilaa annoksen makumaailman runsaudelle. Versojen rapeus yhdistettynä kyssäkaalin rouskuvuuteen taas korostaa tofukakkusten pehmeää suutuntumaa. Samaa kontrastia luomassa ovat uunissa kermaisen pehmeäksi paahdetut kurpitsapalat.

Kurpitsan lisäksi valitsin annokseen muitakin kauden vihanneksia. Kyssäkaali, lehtikaali ja mustakaali ovat syyssesongin aiheellisimpia tutustumiskohteita, joita suosittelen käyttämään runsaasti. Sesonkikasvisten maukkaus piilee niiden tuoreudessa, ja hintakin on aina kohdallaan.



Annos on neljälle hengelle.

TOFUKAKKUSET:

1 pkt Jalotofun marinoitua tofua

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä 

1 punainen chili

3-4 lehtikaalin tai mustakaalin lehteä

2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä

puolikas kesäkurpitsa
 
5 aurinkokuivattua tomaattia

1 1/2 dl tomaattimurskaa

1 tl kurkumaa

1 tl rouhittua mustapippuria

1 dl kikhernejauhoja

VERSOPETI:

1 rasia Letkeän Lempeää Silmusalaattia

pala kyssäkaalia

SALAATINKASTIKE:

3 rkl oliiviöljyä

1 rkl sitruunanmehua

2 tl hunajaa tai ruokosokeria

1 tl ruususuolaa ja mustapippuria 

puolikas murskattu valkosipunlinkynsi 

LISÄKSI:

1 hokkado-kurpitsa (n. 1,5 kg)

kylmäpuristettua oliiviöljyä

ruususuolaa

Aloita aterian valmistus kurpitsan kypsentämisestä. Kuori ja paloittele kurpitsa. Poista myös siemenet. Pirskota päälle öljyä ja suolaa ja paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valmista sen jälkeen tofukakkusten taikina. Murskaa tofu haarukalla tasaiseksi massaksi. Silppua sipulit ja chilinpalko. Irrota lehtikaalin lehdistä paksut lehtiruodit ja hienonna lehdet pieniksi. Pehmennä sipulit, chili ja lehtikaali nopeasti öljyssä pannulla ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi sekaan hienoksi raastettu kesäkurpitsa, mausteet, tomaattimurska, kikhernejauho sekä hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja anna kakkusten kypsyä 200-asteisessa uunissa 25-30 minuutin ajan.
 

Valmista sillä välin salaattipeti. Jaa silmusalaatti valmiiksi neljälle lautaselle tai levitä yhdelle laakealle salaattiastialle. Revi versoja varovasti irti toisistaan ja peitä niillä koko lautasen pinta-ala. Kuori kyssäkaali ja leikkaa kaalista kuorimaveitsellä ohuita lastuja versojen päälle.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki kastikeainekset keskenään sekaisin. Anna kastikkeen vetäytyä hetki kylmässä ja pirskota sitten salaattipedille.

Kumoa lopuksi valmiit tofukakkuset salaattipedille ja lisää kylkeen paahdettuja kurpitsapaloja.

2 kommenttia:

  1. On kyllä tosi hyvännäköisiä ruokia sulla. Sain taas paljon ideoita, mitä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitos! Mukava kuulla, että olet löytänyt uusia ideoita! :)

      Poista