torstai 27. helmikuuta 2014

Perunacurry kikherneillä ja lehtikaalilla



Thaikeitossa käyttämäni kookosmaito toimi sen verran hyvin, että päätin testata sitä vielä uudemman kerran hieman toisenlaisessa keitossa. Curry on siis sen mauteseoksen lisäksi myös ruokalaji, jota tässä nyt pyrin jossain mielessä jäljittelemään. Mausteseoksen voit toki valmistaa omin käsin paahtamalla ensiksi mausteita kevyesti kuivalla pannulla ja sen jälkeen jauhamalla ne morttelissa sileäksi. Helpommalla kuitenkin pääset käyttämällä kaupan mausteseosta, kunhan varmistat, ettet maksa turhasta suolasta tai natriumglutamaatista. Olen kovin iloinen siitä, miten valveutuneet kuluttajat ovat saaneet aikaan E621-boikotin, joka on ajanut monia yrityksiä muuttamaan elintarvikkeittensa tuotesisältöä. E-koodit.fi on erittäin kätevä sivusto lisäaineista ja erityisesti niiden välttämisestä kiinnostuneille. Sivustolta löydät myös eläinperäisten lisäaineiden listan.

Lisäaineeton perunacurry:

- 2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (luomu)

- 1 sipuli

- 2 valkosipulinkynttä

- pieni pala inkivääriä (luomu)

- 2 rkl curry-maustejauhetta (ilman suolaa)

- 1-2 tl chilitahnaa tai 1/4 tl cayennepippuria

- 1 sitruunaruoho

- 7-8 dl kasvislientä (luomu)

- 700 g yleisperunaa (luomu)

- 2 dl valmiiksi kypsennettyjä kikherneitä

- 150 g lehtikaalia (luomu)

- 1/2 tlk kookosmaitoa

- ruususuolaa

Lisäksi:

- täysjyväriisiä (luomu)

Silppua sipuli sekä murskaa ja silppua valkosipulinkynnet ja inkivääri. Kuumenna öljy tilavassa kattilassa ja kuullota sipuleita, inkivääriä, currya ja chiliä öljyssä. Viipaloi sitruunaruoho ja lisää se kasvisliemen kanssa kattilaan. Sitruunaruohot kannattaa lisätä keittoon sen verran isoina viipaleina, että ne on hyvä nyppiä pois valmiista sopasta. Sitruunaruoho tuo vain makua keittoon, eikä sitä ole tarkoitettu syötäväksi. Lisää pilkotut perunat kiehuvaan veteen ja keitä noin kymmenisen minuuttia. Lisää sitten loput ainekset ja anna keiton kiehua vielä toiset kymmenen minuuttia. Mausta lopuksi suolalla.
 

Kypsennä riisi pakkauksen valmistusohjeen mukaan ja tarjoile keiton kanssa. Lusikoi lautaselle ensiksi riisiä ja kauho sen jälkeen keitto riisin päälle. Keiton liemi imeytyy kulhon pohjalla olevaan riisiin, jonka voit syödä viimeiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti