tiistai 9. lokakuuta 2012

Kurpitsa-härkäpapupihvit

Kuvassa oleva toinen pihvisatsi unohtui uuniin vähän liian pitkäksi aikaa, kun unohduin syömään ensimmäiseksi valmistuneita pihvilöitä. Hyvältä maistuivat, mutta suosittelen silti pysymään korkeintaan 25 minuutin kypsennysajassa.

 
Kurpitsa on sitten todella riittoisa vihannes. Yhdestä kahden kilon kurpitsasta riitti kuuteen desilitraan kurpitsajäätelöä, kolmeen pellilliseen kurpitsakeksejä, yhteen aamupalasmoothieen ja vielä näihinkin! Taidan hankkia hyvinkin pian seuraavan kurpitsan, sillä tuntuu kuin alkaisin vasta päästä kurpitsasta jyvälle.

Näitä pihvejäkin sain tehtyä melkein kaksi pellillistä:

- 4 dl kurpitsaa paloiteltuna

- 4 dl härkäpapuja

- 1 pieni punasipuli

- 1/2 - 1 dl kaurahiutaleita

- 1 tl suolaa

- 1 tl garam masala -maustesekoitusta

Kypsennä kurpitsapalat höyryttämällä. Soseuta haarukalla pehmenneet kurpitsapalat ja valmiiksi kypsytetyt härkäpavut (härkäpavut kypsennetään liottamalla yön yli ja sen jälkeen keittämällä puhtaassa vedessä 45-60 min). Mikäli joudut kypsentämään kurpitsan keittämällä, siivilöi palat siinä tapauksessa huolellisesti, jotta joukkoon ei jäisi ollenkaan vettä.

Lisää soseen joukkoon punasipuli silputtuna, mausteet ja 1/2 dl kaurahiutaleita. Anna taikinan tekeytyä hetki. Mikäli pihvitaikina vaikuttaa liian vetiseltä ja hankalalta käsitellä, lisää kaurahiutaleita.

Muotoile pihvit leivinpaperille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti