perjantai 17. kesäkuuta 2016

PARSAKAALIPIHVIT JA KIKHERNECOUSCOUS


Edelleen pilvet täyttävät taivaan, eikä kevyt ja vihreä kesäruoka riitä täyttämään ainakaan minun masuani. Onneksi vihreä kesäruoka voi olla myös täyttävää. Täyttävyyden takaavat etenkin proteiinipitoiset raaka-aineet. Näistä parsakaalipihveistä sekä couscousista löytyy molemmista kikherneitä, jotka takaavat annoksen täyttävyyden, vaikka salaattia lisäisikin lautasen puolilleen.

PARSAKAALIPIHVIT:

1 parsakaalin kukinto

2 porkkanaa

puolikas kesäkurpitsa

valkosipulinkynsi

1 dl kikhernejauhoja

ruususuolaa ja mustapippuria

yrttimausteita maun mukaan

1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä

 1 - 1 1/2 dl vettä

 Silppua parsakaalin kukinto pieneksi muruksi. Raasta porkkanat ja kesäkurpitsa karkealla terällä ja murskaa valkosipulinkynsi. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita joukkoon kikhernejauhot. Lisää mausteet ja öljy ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää vettä, kunnes ainekset alkavat yhdistyä toisiinsa taikinamaisesti.

Ota taikina ruokalusikalla annoksia ja levitä lusikallinen taikinaa uuninpellille pihviksi. Kypsennä pihvejä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan, kunnes pihvit ovat muuttuneet kiinteiksi ja saaneet hieman väriä pintaan.
 

KIKHERNECOUSCOUS:

3 dl esikypsytettyjä kikherneitä

2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

1 tl kurkumaa

1 tl jeeraa

ruususuolaa ja mustapippuria

4 dl vettä

4 dl couscous-suurimoita

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit ja mausteet öljyssä. Pyörittele esikypsytettyjä kikherneitä hetki mausteseoksessa ja siirrä herneet sitten toiseen astiaan.

Kaada vesi kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kiehautettuun veteen couscous-suurimot ja nosta kasari pois kuumalta levyltä. Anna suurimoitten turvota noin viisi minuuttia kannen alla.

Sekoita lopuksi maustetut kikherneet kypsän couscousin sekaan.

2 kommenttia:

  1. Ihana resepti,kotimaista kaalia nyt saatavilla joten kokeiltava heti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä kotimaisesta tulee aina parhaat pihvit!

      Poista