lauantai 14. maaliskuuta 2015

PASTA PRIMAVERA


Auringonpaisteen kunniaksi sopii syödä jotain kevyen keväistä ja raikasta. Vegaaninen pasta primavera on vieläpä yllättävän helppo ja nopea valmistaa - jopa vartissa valmista! Jää siis hyvin aikaa auringossa oleiluun.

PASTA PRIMAVERA:

- n. 250 g täysjyväspagettia

- puolikas kesäkurpitsa

- pala purjoa

- 1 valkosipulinkynsi

- puolikas avokado

- puolikkaan luomusitruunan mehu ja 1 tl raastettua kuorta

- 1 ps pakasteherneitä

- kylmäpuristettua oliiviöljyä

- ruususuolaa ja rouhittua mustapippuria

- kourallinen auringonkukansiemeniä

- oluthiivahiutaleita

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Vältä ylikypsentämistä. Valuta kypsä spagetti huolellisesti.
Suikaloi kesäkurpitsa spiraalileikkurilla. Voit myös tehdä kesäkurpitsasta ohuita suikaleita kuorimaveitsen tai juustohöylän avulla tai ihan vain pilkkoa pieniksi suikaleiksi.
Huuhdo purjo hyvin ja silppua pieneksi. Murskaa valkosipulinkynsi ja silppua hyvin pieneksi.
Kuumenna vettä vedenkeittimellä. Kaada pakasteherneet kulhoon ja lisää kuuma vesi. Jätä herneet sulamaan pariksi minuutiksi ja valuta sitten hyvin.
Kuutioi avokado. Pese sitruuna huolellisesti esim. etikalla tai nestemäisellä astianpesuaineella. Raasta sitruunan kuori. Yhdistä sen jälkeen kulhossa spagetti, kesäkurpitsasuikaleet, silputtu purjo ja valkosipuli, sulaneet herneet, avokado ja sitruunan kuori. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi vielä reilu loraus laadukasta oliiviöljyä.
Paahda auringonkukansiemenet nopeasti kuivalla pannulla. Lisää paahdetut auringonkukansiemenet ja oluthiivahiutaleet loppusilauksena annosten päälle.
 

Syö hyvin ja lähde ulos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti