tiistai 3. joulukuuta 2013

Jouluinen punajuuri-tofuvuoka
Jihuu, minut on kutsuttu ensimmäistä kertaa mukaan ruokabloggareille järjestettyyn reseptikilpailuun!

Tämän kilpailun ideana on kehittää Jalotofun tofuista jouluisia kasvisruokareseptejä.  Oma reseptini onkin muhinut päässäni jo ties kuinka kauan. Valmistin punajuuri-tofuvuokaa ensimmäisen kerran maustamattomasta tofusta ja se osoittautui oikein sopivaksi valinnaksi. Maustamaton tofu on Jalotofuista makunsa puolesta eniten juustonkaltainen. Tuolloin käytin myös vuoan viimeistelyyn murusteltuja hapankorppuja piparkakkujen sijaan, joten punajuurivuoastani tuli silloin jouluisen sijasta syksyinen.

Syksyinen punajuurivuoka
Nyt joulun edellä päätin kuitenkin kokeilla vielä toista versiota punajuurivuoasta ja käytin tähän lopulliseen versioon Jalotofun kylmäsavutofua. Kylmäsavu olikin nappivalinta! Mieto savun maku toi juuri mukavasti lisämakua punajuuren kylkeen. Erityisen jouluisen vivahteen vuokaan tekevät sen päälle murustetut piparkakut, mutta joulumausteita voi rohkeasti sekoittaa myös punajuurten joukkoon. Mielestäni punajuuri on joulupöydässä parhaimmillaan maustettuna ripauksella kanelia.

Punajuuri-savutofuvuoka:

- 1 kg punajuuria

- ruususuolaa

- 1 pkt kylmäsavu Jalotofua

- reilusti mustapippuria

- 1 tl valkosipulijauhetta

- ripaus kanelia

- 2 dl kaurakermaa

- pari piparkakkua

Keitä pestyt punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (45-60 min). Valuta kypsät punajuuret ja kaada kattilaan niin kylmää vettä kuin hanasta irtoaa. Kuori punajuuret ja raasta karkeaksi raasteeksi. Murenna kylmäsavutofu punajuuriraasteen sekaan ja lisää mausteet. Lisää lopuksi kerma ja kääntele ainekset sekaisin. Kaada ainekset n. 2-3 litran vetoiseen uunivuokaa ja murustele vuoan pinnalle pari piparkakkua. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuutin ajan.

 
P.S. Jalotofun sivuilta löydät tuotetietojen lisäksi muitakin (jouluisia) tofureseptejä. Kantsii tutustua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti