sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Appelsiini-vaniljamuffinit

Hurjat kaksi yksilöä selvisivät kuvattaviksi saakka..

Kuten kuvastakin huomaa, tällä kertaa oranssisuus jäi pikemminkin abstraktille tasolle. Leivonnaisten koristelun suhteen en ole milloinkaan ollut kaikkein viitseliäimmästä päästä, vaan mielestäni leivonnainen on käytännössä valmis, kun se tulee uunista ulos. Viitseliäämmille siis taasen lisäysvinkki: oranssi tomusokerikuorrutus ei olisi hassumpi lisä, mikäli näitä aikoo joskus halloweenin kunniaksi leipoa. Muussa tapauksessa muffinit toimivat aivan hyvin sellaisenaan.

Olen havainnut intiaanisokerin aivan ykköseksi muffineitten valmistuksessa. Intiaanisokeri tuo leivonnaisiin täysin ainutlaatuisen karamellisen maun. Lisäksi muffinin pinnasta tulee rapean rouskuva samalla kun sisus jää kuitenkin pehmeäksi. Itselläni on jo pitkään ollut kaapit pullollaan Masajon intiaanisokeria, jota olen käyttänyt lähes kaikissa makeissa leivonnaisissa. Intiaanisokeria voisi makunsa ja koostumuksensa (ja etenkin värinsä) puolesta verrata ennemmin fariinisokeriin kuin tavalliseen valkaistuun sokeriin. Maku on siirappimainen ja muuttuu etenkin leivonnassa helposti karamellimaiseksi. Vaikkei intiaanisokerikaan ole mikään terveystuote, käytän sitä silti paljon mieluummin kuin raffinoitua sokeria.

Appelsiini-vaniljamuffinit:

- 2 dl puolikarkeita spelttijauhoja (luomu)

- 1 2/3 dl intiaanisokeria

- 1 1/2 tl leivinjauhetta

- 1 tl ksantaanijauhetta

- 2 rkl perunajauhoja (luomu)

- 1 tl aitoa vaniljajauhetta (luomu)

- 2 1/2 rkl appelsiinin kuorta raastettuna (luomu)

- 1/2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (luomu)

- 1 tl etikkaa

- 1 1/2 dl kasvimaitoa (luomu)

Sekoita kuivat aineet ja appelsiiniraaste keskenään. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen öljy ja sekoita kuivien aineitten joukkoon niin, että seoksesta tulee murumainen. Sekoita etikka kasvimaidon sekaan ja lisää neste vähitellen taikinaan. Kääntele taikina nopeasti tasaiseksi ja vältä turhaa vatkaamista. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja kypsennä 175-asteessa n. 20-25 minuutin ajan. Tarkista kypsyys tikulla.


2 kommenttia:

  1. Hei, linkkasin sut ja herkkublogisi haasteeseen johon otin osaa. http://ihastuksia.blogspot.fi/2013/11/muina-bloggareina.html

    VastaaPoista