perjantai 20. syyskuuta 2013

Uuniomenasmoothie




Uuniomenat ovat ehkä helpointa herkkua, mitä ompuista tällä hetkellä kannattaaa valmistaa. Itse valmistan uuniomenat pilkkomalla omenat kuutioiksi ja maustamalla ne sokerilla ja kanelilla, ja sitten vaan uuniin.

Tällä omenoitten yltäkylläisenä vuodenaikana ei ole ollenkaan ihmeellistä, mikäli uuniomenoitakin tulee valmistettua hiukan tarvetta enemmän. Silloin uuniomenat on parasta jättää yön yli jääkaappiin muhimaan ja valmistaa niistä seuraavana päivänä aamupalaksi lempeän makea smoothie.



Uuniomenasmoothie:

- 1 tl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 3-4 kotimaista omenaa (tai luomuomppuja)

- 1 rkl intiaanisokeria tai 5 taatelin siirappi*

-  ripaus luomukanelia

- 2-3 luomupersikkaa tai -nektariinia

- 2 kypsää banaania

- 2 dl maustamatonta luomusoija- tai kaurajogurttia

Huuhdo omenat, poista niistä halutessasi siemenkodat ja pilko ne kuutoiksi.  Öljyä uunivuoka kookosöljyllä ja levitä omenakuutiot vuoan pohjalle. Lisää joukkoon sokeri ja kaneli ja sekoittele. Kypsennä omenia uunissa 175 asteessa n. 20 minuutin ajan. Anna omenoitten jäähtyä kunnolla ja  jätä jääkaappiin kylmenemään.

Lisää kylmät uuniomenat, paloitellut persikat ja banaanit blenderin kannuun. Lisää myös jogurtti ja surauta ainekset sileäksi smoothieksi.

* Taatelisiirapin valmistat liottamalla taateleita vähintään kuusi tuntia pienessä määrässä vettä, niin että taatelit juuri ja juuri peittyvät, ja surauttamalla taatelit liotusvesineen tasaiseksi blenderillä tai sauvasekoittimella.

4 kommenttia:

  1. Voi hitsi, näyttää niin hyvältä - tuollaiselta paksulta ja lusikoitavalta! Varmasti taipuisi myös jälkkäriksi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosta sais kyllä hyvin neljäkin jälkkäriannosta. Smoothie-muodossa riittäis paremmin kahdelle :)

      Poista
  2. Vautsi, todella herkullinen idea! Blogistasi löytyi heti kasapäin kokeilun arvoisia reseptejä, joten jäin lukijaksesi! :)

    http://www.suussasulavaarakkautta.fi/

    VastaaPoista