tiistai 15. tammikuuta 2013

Bhaji juureksista


  
Bhaji (tai bhajji) on perinteinen intialainen naposteltava, jota myydään usein kaduilla mutta sitä tarjoillaan myös lisukkeena ja alkupalana. Tavallisesti bhaji valmistetaan sipulista ja kypsennetään uppopaistamalla, mutta valmistus onnistuu myös paistinpannulla runsaassa öljyssä. 

Tähän versioon lisäsin sipulin lisäksi raastettua porkkanaa ja palsternakkaa:

- 1/2 - 1 sipuli

- 3 porkkanaa

- 1 palsternakka

- 1 tl vuorisuolaa

- 1/2 tl kurkumaa

- 1 tl jauhettua korianteria

- 1 tl fenkolinsiemeniä

- pala tuoretta inkivääriä

- 1 1/2 dl kikhernejauhoja

- 1/2 dl vettä

- kylmäpuristettua kookosöljyä

Silppua sipuli ja kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka karkeaksi raasteeksi. Sekoita ainekset keskenään ja lisää joukkoon kuivat mausteet. Raasta joukkoon lisäksi tuoretta inkivääriä. Lisää ainesten joukkoon kikhernejauhot ja anna jauhojen hetken aikaa imeytyä muiden ainesten sekaan. Sekoita joukkoon vesi. Ota seoksesta lusikalla reilun kokoisia annoksia ja paista kuumalla pannulla reilussa öljyssä pihvien tapaan. Bhajia kypsennetään pannulla pari minuuttia molemmin puolin, kunnes se on saanun kauniin kullankeltaisen rapean pinnan.

Aikalailla röstiperunoilta kyllä näyttävät...

6 kommenttia:

  1. Hei Elma, todella herkulliset bjahit! Tuo palsternakka antaa varmasti ihanan maun mukaan - nuo kikherne-jauhot vain puuttuú, mutta luontaistuotekaupasta niitä varmaan saa ...sitten herkuttelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, palsternakka todella tuo erikoisen säväyksen. Kikhernejauhoja voi löytää isommista ruokakaupoistakin, mutta ainakin Ruohonjuuressa ja Punnitse & Säästä -myymälöissä niitä on myös tarjolla. Toivottavasti löydät kikhernejauhoja, sillä ne ovat mahdottoman monikäyttöisiä ja tuovat kivan proteiinilisän moneen ateriaan :)

      Poista
  2. Löysin kikhernejauhot paikallisesta Helsekost-liikkeestä, ja tykkään kovasti bjaheista! Laitoin nyt mukaan ruusukaalia ja purjosipulia - haukkasin ne pieniksi silpuksi - nam nam - kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  3. Noniin, löysit viimein, hieno juttu! Toivottavasti kikhernejauhoista on iloa sinulle jatkossakin :) Taidanpa itsekin koittaa ensi kerralla ruusukaalin ja purjon yhdistelmää, niistä taitaa tulla veikeän vihreitä bhajeja !

    VastaaPoista
  4. Tein näitä jo toisen kerran tällä viikolla. Todella herkullisia! Kiitos reseptistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka kiva kuulla, että muutkin ovat innostuneet :) Meillä nämä toimivat aikamoisina arjen pelastajina: juureksia voi vaihdella satokauden - ja miksei mielensäkin mukaan - ja muutkin ainekset löytyvät aina kaapista.

      Poista