maanantai 20. elokuuta 2012

Ruishampparit hernerouhepihveillä



   
Olen lähiaikoina lakannut kokonaan käyttämästä teksturoitua soijaa (soijarouhe, soijasuikaleet, etc.) sen kiisteltyjen haittavaikutusten vuoksi. Tofu sen sijaan mainitaan useammin terveelliseksi proteiinin lähteeksi ja sen käyttöä aion jatkaa tästä eteenpäinkin silloin tällöin.

Soijarouhe on kuitenkin ollut tähän mennessä todella näppärästi valmistuva raaka-aine, jonka avulla moni perinteikäs liharuokakin on saatu fuusioitumaan vegaaniseksi. Soijarouhe on siis tuote, jolle nyt etsin korvaavaa vaihtoehtoa. 

Millettin hernerouhe on yksi taatusti edullinen valinta. Tähän mennessä olen ehtinyt kokeilemaan vasta pihvien valmistusta hernerouheesta, mutta jatkossa olisi tarkoitus lisätä sitä esim. kastikkeisiin ja perinteiseen makaronimössöön. Pihveiksi jalostettuna hernerouhe toimi aivan oivallisesti. Hernerouhepihvit ovat täyttäviä ja niihin jää mukava rouheinen suutuntuma.

 Porkkana-hernerouhepihvit (about 8 kpl)

- 2 dl hernerouhetta

- 4 dl vettä

- 2 porkkanaa

- n. 1/2 dl kaurahiutaleita

- 4 rkl perunajauhoja

- mustapippuria ja hyvänlaatuista suolaa maun mukaan

- 3 tl sipulijauhetta, pala purjoa tai puolikas sipuli

Hernerouheen kypsentäminen on helppoa mutta se vie aikaa puolisen tuntia. Kuumenna vesi kiehuvaksi vedenkeittimellä. Kaada kiehautettu vesi hernerouheen sekaan ja jätä rouhe kypsymään ja jäähtymään puoleksi tunniksi. Sillä aikaa ehdit hyvin tekemään muut esivalmistelut. Porkkanat raastetaan valmiiksi ja jos käytät sipulia, kannattaa se kuullottaa etukäteen pannulla öljyssä.

Kun vesi on imeytynyt hernerouheeseen, voit sekoittaa sen yhteen porkkanaraasteen kanssa. Lisää pihvitaikinaan loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vettä tai kaurahiutaleita, jotta saat taikinasta helposti käsiteltävää. 

Pihvit paistuivat grillissä n. 8 min molemmin puolin, jonka jälkeen ne pääsivät ruisleivän väliin grillatun ananaksen ja kesäkurpitsan sekä tuoreiden kasvisten kera.


 

Tuntuu vähän siltä, että kamera sanoo aina sopimuksen irti, kun ollaan mökkeilemässä. Pihveistä tuli kuitenkin väriltänsä mahtavan raikkaan vihreitä ja oransseja.


Ruoanlaittomusiikiksi mökille grillailun oheen suosittelen itsellenikin aivan uutta tuttavuutta. Helsinkiläinen Atlético Kumpula sopii täydellisesti mökkitunnelmointiin ja loppukesän fiilistelyihin.



2 kommenttia:

  1. Teinpäs tämän innoittamana itsekin hernerouhepihvejä. Kaurahiutaleiden annoin turvota muutaman minuutin hernerouheen kanssa, ilman perunajauhojakin taikina pysyi kasassa sen verran, että sain pihvit paistettua pannulla.

    VastaaPoista
  2. Hei, mutta sehän on hyvä juttu. Mitä vähemmän tärkkelystä, niin sen parempi!

    VastaaPoista