tiistai 19. kesäkuuta 2012

Hölskytyskurkut


 

Isoäidin juhannuspöydästä löytyy aina hölskytyskurkkuja. Niiden maku onkin tuttu jo lapsuudesta asti. Hölskytyskurkut toimivat hyvin uusien perunoitten lisäkkeenä ja korvaavat sillin keskikesän ruokapöydässä.

Tämä annnos on oikeastaan melkoisen pieni. Kurkkujen määrää lisäessäsi lisää myös saman verran mausteita.

- 2 avomaankurkkua

- 2 tl väkiviinaetikkaa

- 1 tl merisuolaa

- ripaus sokeria

- reilu osa tuoreesta tillipuntista

Avomaankurkuissa on paksu kuori ja ne pitääkin kuoria ennen viipalointia. Hölskytyskurkkujen nimi tulee nimenomaan siitä, kun kurkkuviipaleet ja loput ainekset pannaan tilavaan, kannelliseen kulhoon, suljetaan kansi hyvin ja heilutetaan eli hölskytetään kurkkuja niin, että mausteet sekoittuvat.

Toisen syövät kurkut rapeina heti hölskytyksen jälkeen. Toisten mielestä kurkkuja kuuluu säilyttää vähintään pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua. Muista silloin kaataa ylimääräinen neste kurkuista ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti