maanantai 15. huhtikuuta 2013

Sitruuna-kookosneliöt




Olen jo ties kuinka kauan seurannut This Rawsome Vegan Life -blogia ja samalla päässyt ihastelemaan mahtavia raakaherkkureseptejä. Osaisinpa itsekin loihtia moisia! En ole aiemmin jostain syystä ryhtynyt kokeilemaan reseptejä ajatustasoa pidemmälle. Eilen sattui kuitenkin eteeni uusi herkullinen resepti, johon minulta löytyi vieläpä kaikki aineksetkin valmiina kaapista, joten enköhän lähtenyt testaamaan. Ja kuinkas sitten kävikään...

Jos vain muutkin kyseisen blogin reseptit ovat läheskään samaa luokkaa, voinpi ehdottomasti suositella muillekin! Näistä sitruuna-kookosneliöistä ainakin tuli niin mahtavia, että oikeasti, en kestä. En ole ennen edes tullut kokeilleeksi sitruunan ja kookoksen yhdistelmää aiemmin, sillä olen aina pitänyt limettiä makuparina kookokselle. Ei pitäisi olla niin ennakkoluuloinen ja rajoittuvainen, etenkään raakaleivonnaisten suhteen. Pyrin siis tästäkin eteenpäin kohti uusia ulottuvuuksia!

Uusista ulottuvuuksista puhuttaessa on ehkä hyvä mainita, että itse käytin näiden neliöiden makeuttamiseen hunajaa, jota olen noin puoli vuotta sitten alkanut taas käyttämään. Haluan kuitenkin pitää blogini täysin vegaanisena, joten tulen jatkossakin tarjoamaan resepteissä aina jonkin vaihtoehdon, jolla hunajan voisi korvata. Mitäs pidätte tällaisesta linjasta? Olisi muutenkin mukava kuulla, ovatko lukijani hc-vegaaneja vai enempi hyvinvoinnista kiinnostuneita kasvissyöjiä? Antaa tulla, kommentoikaa vapaasti!

Resepti ei ole aivan suora käännös vaan olen tehnyt siihen muutamia muokkauksia. Käytin mm. pohjaan liotettuja kaurasuurimoita, sillä halusin siihen pehmeämmän koostumuksen. Rouheisuutta kaipaavat voivat mennä alkuperäisen ohjeen mukaan.

Raa'at sitruuna-kookosneliöt (9 kpl):

Pohja:

- 2 dl kaurasuurimoita

- 2 dl taateleita

- ripaus ruususuolaa

- 1/2 tl aitoa vaniljaa

- 2 dl kookoshiutaleita


Täyte:

- 1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä

- 1 1/2 dl kookoshiutaleita

- 2 rkl agavesiirappia

- luomusitruunan raastettu kuori

- puolikkaan sitruunan mehu

- 1 banaani

Liota kaurasuurimoita ja taateleita yön yli. Aja kookoshiutaleet kuivassa tehosekoittimessa tasaiseksi. Sekoita huuhdotut ja valutetut kaurasuurimot sekä taatelit keskenään ja aja tehokkaalla blenderillä tai monitoimikoneella tasaiseksi massaksi. Sekoita taikinamassan joukkoon kookosjauhot. Levitä taikina tasaisesti suorakaiteenmallisen (n.20x20cm) uunivuoan pohjalle.

Valmista täyte blendaamalla kaikki ainekset tasaiseksi. Varo kuitenkin blendaamasta liian kauan, jottei laite kuumene ja rasva härskiinny. Levitä täyte pohjan päälle ja anna koko levyn jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli. Leikkaa levy neliöiksi vasta täytteen jähmetyttyä.
 

6 kommenttia:

  1. Aina mä olen ensimmäisenä kommentoimassa. Minäkin seuraan kyseistä blogia ja kuolaan varsinkin jälkiruokia!

    Hunajaa käytän minäkin, vaikka muuten olen vegaani. En ole tosin kertaakaan ikinä ostanut hunajaa kaupasta, vaan saan sitä tuttujeni kautta heidän omilta mehiläisiltään. Onhan tämkin eläimiltä riistoa, mutta tiedän että mehiläiset saavat tilalle sokerinsa :) Hunaja on siitä kiva että sen voi lähes poikkeuksetta korvata siirapilla jos näin haluaa.

    Olen siis osittain eettisistä syistä kasvislinjalla, mutta rinnalla tulee vahvasti tämä hyvinvointi ja ''mikä minulle tuottaa hyvää oloa'' puoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet ykköskommentoijani!

      Ollaan siis aika pitkälti samoilla linjoilla hunajan suhteen. Oooo, vähän siistiä, että saat hunajan suoraan keräilijältä! Oispa itellä sama mahdollisuus... Tälläkin hetkellä olen vain tyytynyt luomuttomaan hunajaan, mutta ensi kerralla aion ostaa luomusertifikaatilla varustetun purkin!

      Poista
  2. Ihana ohje! Vaikuttaa oikein raikkaalta, just täydelliseltä kevätherkulta :) Täytyy laittaa (tämäkin) kokeilulistalle. Se lista vain kasvaa ja kasvaa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, mieti: kookoksen pehmeys ja sitruunan raikkaus yhdistettynä! Ja vieläpä aika simppeleillä ainesosilla - eikä toteutuskaan ollu liiemmin vaativa :)

      Poista
  3. Blogissani on sinulle haaste :)

    VastaaPoista