perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kermainen superviherkeitto




Mikäs sen helpompaa, kuin surautella lounaaksi keittoa blenderillä. Siis tehosekoittimella, ihan tosta noin vaan! Esivalmisteluihin menee suunnilleen 5 minuuttia ja itse blendaukseen melko tarkalleen 75 sekunttia. Tästä ei paljon nopeammaksi voi ruoanlaitto edetä...

Tästä raa'asta viherkeitosta saat vieläpä voimaa sateisiin kevätpäiviin ja (mistä vetoa?) huomenna paistaa jo aurinko. Mä lupaan!

Superviherkeitto: 

- 2 avokadoa

- 2 1/2 dl pakuriteetä (tai lähdevettä)

- 3-5 aurinkokuivatun tomaatin puolikasta liotettuna

- kourallinen tammenlehtisalaattia tai luomubabypinaattia

- kourallinen herneenversoja

- tuoretta persiljaa, korianteria ja basilikaa

- pieni pala purjoa, punasipulia tai ruohosipulia

- 1 valkosipulinkynsi

- 1 limetin mehu

- 2 tl vehnänorasjauhetta, 1/2 tl spirulinaa ja 1 tl nokkosjauhetta (jotain näistä tai kaikkia)

- 1 rkl oluthiivahiutaleita

(- 1/2 tl mustapippuria) 

Silppua, pilko tai revi aineksia pienemmiksi. Kasaa kaikki ainekset tehosekoittimeen, välillä blendaten. Blendaa keitto tasaiseksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ruususuolaa tai lisää nestettä, jotta saat keitosta juoksevampaa.


Kannattaa tesmata myös nämä hyväiksi havaitut viherkeittojen reseptit:

Vegan miam: Raw Avocado Lime Soup (& Sour Cream)

Hyvällä tiellä... pitkällä mielellä: Samettinen hernesosekeitto

ja tietysti myös oma versioni on kokeilemisen arvoinen: Kylmä tuorehernekeitto

2 kommenttia:

  1. Voi kauheaa, mä luen jatkuvasti etttä ''suppilovahverokeitto'' ja ihmettelen että onpas nyt mennyt tyyppi ihan uusiin ulottuvuuksiin kun kutsuu keittoaan sienikeitoksi, vaikka niitä ei ainesosista löydy :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, ei nyt ihan vielä olla tiputtu raiteilta :D

      Poista